Till toppen av sidan
Nav

Tillbehör luftvärmepump

Till din luftvärmepump finns olika tillbehör som är bra att komplettera med.

Läs mer om

Om Panasonic

Panasonic har utvecklat sitt sortiment för att passa många typer av bostäder.

Läs mer

Luft/vattenvärmepump – om du även behöver varmvatten

Om du är ute efter en annan slags värmepump än just luft/luft, så kan ju förstås en luft/vatten värmepump vara en bra idé. Det är en annan sorts investering, då den kostar mer, men är ett väldigt bra alternativ för dom som även vill ha uppvärmt varmvatten.

Luft/vatten värmepumpar är betydligt större än en luft/luft i just innerdelen, och fungerar också som en vattenberedare som kan fördela varmvatten till duschar, handfat, golvvärme och värmeelement. Men om du redan har en varmvattenberedare så kanske du inte behöver en ny, tillsammans med din luftvärmepump.

Ett priseffektivt alternativ

Den värme den genererar kan vara oerhört priseffektiv. Återbetalningstiden är aningen snabbare med luft/luft, men luft/vatten är ändå en sund investering.

Installationen av luft/vatten är billigare än installationen av till exempel bergvärme, men en installation av vattenburen värme kan ändå kosta en del.

Men den allra största skillnaden mellan luft/luft och luft/vattenvärmepumpar är att luft/vatten kan användas som en primär värmekälla, som du kan använda istället för direktverkande el. Luft/luftvärmepumpar är mer av ett komplement för ett redan befintligt värmesystem.

 

 

 

 

 

 

Panasonic luft-luftvärmepumpar - passar många typer av bostäder

Tillbehör luftvärmepump